Uuden vuoden haaste hevosihmisille!

Lupaus vuodelle 2013:

Me hevosalan yrittäjät Anna Kilpeläinen ja Mintti Rautioaho lupaamme suhtautua jokaiseen kohtaamaamme hevoseen kuin hyvään ystäväämme. Tiedämme, että hevonen on hyväntahtoinen ja yhteistyöhaluinen eläin, jos sillä on siihen mahdollisuus.

Mitä vaikeamman tilanteen hevosten kanssa kohtaan, sitä sinnikkäämmin suhtaudun siihen lempeästi ja rauhallisesti. En tuomitse hevosta hankalaksi ja pahantahtoiseksi, jos en ymmärrä sen käytöstä tai se ei toimi haluamallani tavalla.

Epätoivottuun käytökseen suhtaudun tutkien ja sen syitä selvittäen. Otan aina huomioon mahdollisuuden kipuun, liialliseen epämukavuuteen ja pelkoon. Selvitän ongelman syyt ja korjaan ne. Vaikutan hevosen käytökseen johdonmukaisella ja ymmärrettävällä koulutuksella, aina toivotusta käytöksestä palkiten. Jos en hallitse tilannetta, en silti turvaudu väkivaltaan, vaan hankin lisää tietoa ja taitoa.

Haluan vaalia hevosen luottamusta ihmisiin, joten en kohdista siihen väkivaltaa enkä pelottele sitä. Luottamukseen ja yhteistyöhön pyrkivä toiminta hevosten kanssa parantaa myös omaa turvallisuuttani. Hevosten koulutus- ja käsittelytapani ei sisällä riuhtomista, potkimista, suusta vetämistä tai muita kovia otteita.  Itselleni asettamani tavoitteet eivät oikeuta minua aiheuttamaan hevoselle kipua, kohtuutonta epämukavuutta tai pelkoa.

Toimin hevosten kanssa vain silloin, kun voin hallita omat tunteeni.

Tätä toimintamallia ja ilmapiiriä pyrin pitämään yllä yhdessä toisten hevosihmisten kanssa.

Jaa kanssamme haastetta eteenpäin!

Haaste hevosihmisille